Coconut in Slovenia

Naj ostanem ali grem…

Budilka je zazvonila, mene pa je kar katapultiralo iz postelje. “Aaaaaaaaa, samo še danes grem v službo!” sem si mislila. S takšno lahkoto že dolgo nisem vstala. Da bi kdaj šla s takšnim veseljem v službo? Ne, tega se ne spomnim 🙂 Petek je enostavno bil moj dan! V miru sem zaključila vse spise, predala svoje delo šefu, napisala še zadnje maile, prevezala telefon na tajništvo, zbrisala vse neumnosti na kompu (linke do FB in strani s poceni letalskimi kartami), spraznila predale (svojih stvari sicer nisem zložila v škatlo, kot to storijo v filmih, ampak tudi z vrečko sem se počutila enako dobro) in se poslovila od sodelavcev, pisarne ter od prava. Vsaj za nekaj časa… Na poti proti domov nasmeha nikakor nisem mogla skriti. I’m freeeeeeeee!

Zvečer me je doma pričakalo obvestilo o priporočeni pošti. Pošiljatelj: Višje sodišče. “Kaj hudiča bi pa te radi od mene?!” V soboto se tik pred zdajci spomnim skočiti še na pošto in ko sem pismo odprla, sem se lahko samo glasno nasmejala. “Obveščamo vas, da ste dobili pripravništvo na sodišču, začnete z decembrom.” Aaaaaahahahahhaaaaa, na to pošto sem “čakala” 3 leta in pol, oni pa se name spomnijo (oz. pridem na vrsto) zadnji dan moje “pravniške kariere” (vsaj do nadaljnjega). Bravo!

Sodna dvorana ali pot v neznano, to je zdaj vprašanje...

Na Novo Zelandijo odpotujem čez teden dni. “Morda pa lahko karto še skenslaš?” se brihtno spomne moj oči in se ob tem že tudi sam na ves glas smeji. Nooooooooooooooot! Mi tud na misu ne pride 🙂

 

1 thought on “Naj ostanem ali grem…”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s